Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fitness Gyaloglás

 

 

Minden kedden és csütörtökön 16:30-tól 18:30-ig a KBSK pályán Czukor Zoltán olimpikon, e sport legnagyobb úttörője várja az érdeklődőket!

 

 

Személyre szabott edzésterv kialakítása!

 

Ajánlott: 

 

  • Ülő munkát végzők
  • Túlsúlyosok
  • Cukorbetegek
  • Fiatalok és idősek
  • Bárki, aki egy kicsit odafigyel az egészségére.

 

 Marathonra és hosszútávú versenyekre való felkészítés! 

 

Részvételi díj: 2000.- Ft/hó

 

Telefon: 0630/3937828

 

Célkitűzés:

A sportszerűen űzött gyaloglás Magyarországon kétség kívül nem tartozik a legszélesebb körben preferált és ismert sportágak közé. Ez azonban a társadalom kárára válik, mert egy olyan sportról beszélünk, melynek fitness keretek között űzött formája, a Power vagy Cardio gyaloglás az egyik legeredményesebb egészségmegőrző és fogyasztó edzésforma, melyet nemtől és kortól függetlenül bárki űzhet. A célunk az, hogy egy kampány keretein belül megismertessük az emberekkel ezt a sportot és eljuttassuk azokhoz, akik fittebb, egészségesebb életre vágynak, de nem tudnak, vagy nem akarnak irreálisan magas összegeket kurzusokra és/vagy sportfelszerelésre költeni.


A célcsoport:

A megcélzott közönsége ennek a sportnak a 30 feletti ülőmunkát végző nők csoportja. Az eddigi hazai tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a csoport a legfogékonyabb erre a sportra így az ő elérésükre fektetnénk a legnagyobb hangsúlyt.


Czukor Zoltán és a Fitness Gyaloglás

Zoltán a 2011-es évtől felhagy az amatőr versenyszerű gyaloglással és kizárólag hosszú távú versenyeken indul, melyek sokban hasonlítanak az általa preferált fitness sportra továbbá extrémitásával felkeltheti az emberek figyelmét, érdemes ezt a két dolgot összekapcsolnunk. Erre az egyik legjobb lehetőség az ez év júniusában Franciaországban megrendezésre kerülő Paris-Colmar verseny, mely egy 440 km-es országúti bajnokság és melyet a világ egyik legszínvonalasabb és Európa legnagyobb ilyen jellegű versenyének tartanak. Ez a megmérettetés kétség kívül jó alkalom lenne arra, hogy olyanok is megkedveljék a sportot akik, nem csak egy fitness jellegű tevékenységre vágynak, hanem emellett összemérnék állóképességüket másokkal is. Mivel a gyors tempójú versenygyaloglás megkedveltetésére a nagyközönséggel nem sok esélyt látunk, ezért úgy gondoljuk, hogy a fitness gyaloglás következő szintre való emelése a hosszú távú főleg állóképességet igénybe vevő versenyekben rejlik. Ez a sport, Franciaországban reneszánszát éli.

Czukor Zoltán továbbá utolsó „amatőr” megmérettetésként szeretne indulni a 2012-es londoni Olimpián, és szeretnénk, ha ezt az eseményt is össze tudnánk kapcsolni hazai gyalogló rendezvényekkel, melyek népszerűsítik a sportot és felkeltik az érdeklődést iránta.


Az oktatás kibővítése

Már a jelen helyzetben több gyalogló és a sporthoz közeli személy jelezte felénk, hogy aktívan részt kívánna venni a kampányban. Amennyiben országos szintűre sikerül növeszteni az érdeklődést, úgy ezek a személyek könnyen bevonhatók lesznek. Ennek lebonyolítását magunkra vállaljuk és kezdeményezzük egy Fitness Gyaloglás Szövetség létrehozását, mely terveink szerint a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt jönne létre. Ez a konstrukció számos országban beváltnak bizonyult mint Spanyolország, Olaszország, Németország.


Versenyek

A jövőben elképzelhetőnek tartjuk a Fitness gyaloglás keretein belül történő versenyeztetést is, mely klubok között történne, vagy teljesen szabadon lehetne rájuk nevezni, hiszen nem a professzionalitás a célunk, hanem hogy az emberekben lévő ösztönös versenyszellemet is kiszolgáljuk. Ezek a megmérettetések nem bizonyos távokra szólnának, hanem időre (2 óra, 5 óra stb.) és már részben hasonlítanának a fentebb említett hosszú távú gyalogló versenyekre. Természetesen a hosszabb volumenű távok mellett indítanánk 30 perces vagy 1 órás versenyeket is azoknak, akik nemrég kezdtek el a sporttal foglalkozni.


Együttműködés az Atlétikai Szövetséggel

Ahogyan Nyugat-Európában több helyen, úgy Magyarországon is szeretnénk, hogy a Fitness gyaloglás szerves részét képezze a sportéletnek. Ne riválisa legyen a versenysportoknak, hanem kiegészítője, mely többek között a senior sportolóknak is lehetőséget nyújthat az aktív sportélet folytatására akár idős korban is. Szeretnénk kivenni a részünket az Atlétikai Szövetség programjaiból és hirdetni magunkat, elérni az emberekhez, akiket eleve érdekel a sport, hiszen azért látogatnak el ezekre a rendezvényekre. Ugyanakkor hangsúlyozni szeretnénk az emberek felé, hogy a Fitness gyaloglás felfogható első lépcsőfokként is, mely után a már megerősödött és egészséges ember bátran választhat a sportok királynőjének bármelyik ága közül!

 
 

 

Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 31794
Hónap: 277
Nap: 1