Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Komlói Amerikai Futball Közhasznú Egyesület


A Komló Miners Amerikai Futball Közhasznú Egyesület Közgyűlése 2011. február 14-én fogadta el a Közhasznú Egyesületekre vonatkozó alapszabályt. 

Egyesületünk céljai

-Komló városában amerikai futball csapat létrehozása, életben tartása, a csapat szakmai és anyagi feltételeinek előteremtése 

-Az amerikai futball megismertetése, népszerűsítése Komló városában és annak vonzáskörzetében. Az Egyesület kiemelten támogatja a hátrányos és halmozottan hátrányos egyének és csoportok bekerülését az amerikai futball csapatba, ezzel is elősegítve a hátrányos helyzetű egyének és csoportok társadalmi esélyegyenlőségét.  

-A városban élő sport-tehetségek felkutatása, előmenetelük segítése, tehetség-gondozás, ösztöndíj és pályázatok formájában. Az oktatási intézmények tanórán kívüli tevékenységének segítése, egyéb szabadidős tevékenységek támogatása, szervezése és lebonyolítása. 

-Minden egyéb, Komló sportéletét, az itt élők mindennapi szabadidős tevékenységét érintő tevékenység. 

-Tömöríteni mindazokat, akik a megfogalmazott célok elérésében aktívan részt kívánnak venni, támogatják és segítik azok megvalósítását. 

-Együttműködni más érdek-képviseleti szervekkel, civil szerveződésekkel, társadalmi szervezetekkel, vallási és felekezeti csoportokkal a sport, a szabadidős tevékenység és az érte munkálkodók érdekeinek védelmében. 

-A közhasznú célok felerősítése, alkalmazása az amerikai futball sportág előmenetelének elősegítése jegyében. 

Terveink a közeljövőben 

-nyílt napok szervezése az amerikai futballról

-gyermek, és sport napok szervezése

-gyermek, és sporttábor szervezése

-zöld napok szervezése, melynek keretében a fiatalok és idősebbek együtt kirándulhatnak a csapat tagjaival, és megismerkedhetnek városunk egyedülálló flórájával és faunájával, kulturális és történelmi emlékeivel 

-mikulásnap gyerekeknek 

-karácsonyi műsor gyerekeknek 

-jótékonysági napok szervezése 

-drog, és alkohol prevenciós nap szervezése 

-jótékonysági programok szervezése, a daganatos begetek világnapjának alkalmából 

-jótékonysági programok szervezése, a női mellrák elleni küzdelem világnapjának alkalmából 

-jótékonysági koncertek szervezése 

-baráti kapcsolatok kialakítása más egyesületekkel, közös programok szervezése 

-közhasznú, városszépítő, a város folyamatos fejlődését elősegítő programok maximális segítése, és az azokban való részvétel 

-állatmenhelyek látogatása 

 Egyesületünk a fenti célok és tervek finanszírozása érdekében támogatókat kutat fel, pályázatokon vesz részt, üzleti vállakozásokat folytat. 

 

 Rövid bemutatkozásunk 

Csapatunk megalakulásának terve 2010. decemberében fogalmazódott meg fejünkben. A kezdeti 4-5 fő akik elhatározták hogy amerikai futball csapatot szeretnének létrehozni Komló városában, rövid idő alatt 12 – 13 főre duzzadt. Ez a létszám már bőven elég volt arra hogy komolyabban is foglalkozni kezdjünk a dologgal. Januárban már közel 20 lelkes fiatal vallhatta magát az akkor még papíron nem létező csapat tagjának. 

2011. február 14-én jeles nap köszöntött be életünkbe. Megtörtént ugyanis az alapító közgyűlésünk, amelyen 23 alapító tag jelent meg. Azóta folyamatosan, töretlenül haladunk előre az általunk követni kívánt ösvényen. Jelenleg csapatunk 34 fővel rendelkezik. Életerős, és a sport iránt maximálisan elkötelezett fiatalokkal, akik nagy célok elérésére hivatottak. Városunk tiszteletben tartása jeléül, csapatunk a Miners (bányászok) nevet viseli. Csapatunk, amellett hogy teljes erőbedobással készül a jövő márciusban megrendezésre kerülő, divizió kettes bajnokságra, folyamatosan igyekszik átadni a városlakók felé a sport igazi üzenetét emberségről, barátságról, segítségnyújtásról, fair-playről. Ezen törekvéseink reményében hiszünk abban hogy Komlón elindulhat valami, ami talán sosem ér véget. A mozgás, és a sport szeretete örök kell hogy legyen. 

Segíteni másokon pedig nemes, és alázatos tett. Ezek vagyunk mi. A Komló Miners. Egyesületünk jelenleg 34 fővel rendelkezik, akiknek irányításáért az 5 tagú elnökség, és a három tagú ellenörző bizottság felel.

Az egyesület elnöke: Karagity István 

Az egyesület pénztárosa: Márkus András 

További elnökségi tagok: Virág László 

Az ellenörző bizottság tagjai: Papp Zoltán /elnök/, Keibl Csaba, Major Péter 


Az egyesület adatai

Az Egyesület neve: Komlói Amerikai Futball Közhasznú Egyesület 

 Az egyesület székhelye: 7300 Komló, Móricz Zs. u. 4. sz. fszt. 6. ajtó 

Az egyesület elérhetősége: 30/948-97-53 vagy devilius@vipmail.hu email címen 

Jogállása: Az Egyesület önálló jogi személy, képviseletére az elnök jogosult önállóan 


 A csapat adatai 

A csapat neve: Komló Miners 

A csapat székhelye: 7300 Komló, Móricz Zs. u. 4. sz. fszt. 6. ajtó 

A csapat edzője: Karagity István /vezetőedző/ Juhász Gergely /segédedző/ 

A csapat színei: fekete, fehér, piros 

 A csapat emblémája: fehér alapon fekete sisak, melyet két kalapács keresztez egy fekete körben. Felül olvasható a Komló, alul pedig a Miners felirat. Diszítés gyanánt a fekete kör alsó felében babérlevél koszorú helyezkedik el. 

Edzéseink: KBSK sporttelep salakos pályája Időpontja: kedd és csütörtök 16.30 – 18.30, vasárnap 15.30 - 17.30

 
 

 

Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 42794
Hónap: 515
Nap: 14